Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Πως να εξοικονομήσω Βενζίνη


 

Πως να εξοικονομήσω Βενζίνη

Η μετακίνηση με το αυτοκίνητο ή την μηχανή μας, είναι πλέον ένα άκρως υπολογίσιμο έξοδο. Ειδικά αυτή την εποχή που υπάρχει κρίση αλλά και οπου κατά καιρούς η τιμή της βενζίνης ανεβαίνει. 

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να κάνουμε εξοικονόμηση στην βενζίνη ?

Tips

1. Η βασικότερη και πιό αποτελεσματική λύση είναι να χρησιμοποιούμε όσο γίνεται λιγότερο το αυτοκίνητο ή την μηχανή μας. Είτε αυτό σημαίνει να χρησιμοποιούμε περισσότερα τα ΜΜΜ ( Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ), είτε αυτό σημαίνει να αφήνουμε το αμάξι πιό μακριά απο τον τόπο προορισμού μας και να πηγαίνουμε με τα πόδια. 


 Αυτό έχει πολλά οφέλη: α) Μικρότερη κατανάλωση βενζίνης, β) Μεγαλύτερη ασφάλεια, μιας και στα ΜΜΜ είναι μικρότερος ο κίνδυνος ατυχήματος, γ) Μεγαλύτερη δυνατότητα για γυμναστική, δ) Δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας στα ΜΜΜ,όπως για παράδειγμα για να διαβάσουμε ένα βιβλίο και ε) Λιγότερο άγχος.   

2. Να χρησιμοποιήσουμε μία φοβερή εφαρμογή του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπου με ένα απλό δωρεάν μήνυμα στο κινητό, μας πληροφορεί για το ποιό είναι το φθηνότερο βενζινάδικο στην περιοχή μας. Μπορούμε να το βρούμε εδώ : http://www.fuelprices.gr/3. Να διαβάσουμε τις οδηγίες του κάθε αυτοκινήτου ή μηχανής για βέλτιστη κατανάλωση. Αν χρησιμοποιούμε το μέσο μεταφοράς μας με ορθολογικό τρόπο, τότε και δεν θα το φθείρουμε αλλά και θα έχουμε χαμηλώτερη κατανάλωση βενζίνης.4. Ιδιαίτερα στα μεγάλα ταξίδια, να χρησιμοποιούμε sites όπου μαζεύονται άτομα που πηγαίνουν στον ίδιο προορισμό (πχ Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και μοιράζονται τα έξοδα της βενζίνης. Ένα απο τα sites είναι και αυτό : http://carpooling.gr/


Μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερες συμβουλές για εξοικονόμηση αλλά για κάθε πλευρά της ζωής σας, στην δωρεάν παρουσίασή μας για το Personal FinanceΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου